فن کویل سقفی توکار و کارکرد آن
امروزه استفاده از سیستم های تهویه مطبوع فراگیر شده و در هر خانه و اداره ای میتوان یک نوع از این سیستم ها را مشاهده کرد. دغدغه این روز های مردم انتخاب دستگاهی است که در مقایسه با سایر محصولات تهویه مطبوع، علاوه بر کم مصرف بودن، دارای راندمان و کیفیت بالایی باشد. در این بین استفاده از فن کویل ها که در انواع مختلف فن کویل سقفی توکار، زمینی، دیواری، کاستی و … تولید می شود، مورد استقبال قرار گرفته است. در این مقاله از سرما مارکت به بررسی مدل سقفی توکار میپردازیم اما در ابتدا مدل های دیگر را نیز معرفی میکنیم
فن کویل زمینی: این نوع فن کویل جریان هوا را به صورت بالازن و روبرو زن انتقال میدهد و ظرفیت هوادهی آن بین ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه میباشد.
فن کویل دیواری: این مدل دستگاه جریان هوا را به صورت روبرو زن انتقال میدهد و در ظرفیت های ۲۰۰ الی ۸۰۰ فوت مکعب در دقیقه تولید میگردد.
فن کویل کاستی: فن کویل کاستی در سقف کاذب جاسازی میگردد و در مدل های یک طرفه، دو طرفه و چهار طرفه تولید میشود. ظرفیت فن کویل کاستی بین ۲۰۰ الی ۱۲۰۰ فوت مکعب در دقیقه است.
فن کویل کانالی یا داکتی: این نوع عموما در سالن های بزرگ استفاده میگردد و به علت توکار بودن صدای کمتری را نیز تولید میکند. ظرفیت فن کویل های داکتی ۳۰۰ الی ۲۲۰ فوت مکعب در دقیقه است.
فن کویل سقفی توکار چیست؟
فن کویل یک سیستم تهویه مطبوع است که جهت تامین گرمایش و سرمایش محیط های تجاری، صنعتی، تفریحی، مسکونی، پاساژ، هتل ها و … مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه ممکن است دستگاه فن کویل را در مراکز بهداشتی و بیمارستان ها نیز مشاهده کرده باشید اما این عمل به دلیل بازده فیلتر هوای کم دستگاه و همینطور تمیز کردن و نگهداری مشکل آن چندان توصیه نمیشود. فن کویل شامل یک فن دمنده هوا و یک کویل یا مبدل حرارتی جهت تهویه هوا و تبادل گرما است که نقش تولید هوای مطبوع در فضا را بر عهده دارد. یکی از مهم ترین کاربرد دستگاه فن کویل این است که میتوان درجه حرارت هر فضا را به صورت جداگانه کنترل کرد و همچنین از انتقال آلودگی بین محیط ها جلوگیری کنیم. فن کویل های سقفی به دو صورت کابین دار و بدون کابین از ظرفیت ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه تولید میشود. فن کویل های سقفی توکار درون سقف کاذب نصب میشوند اما دریچه هوادهی و پنل دسترسی آن طبق سلیقه خریدار نصب میگردد. این محصول به دلیل سادگی در کارایی و میزان صدای کم و همینطور قیمت مناسب آن، در مقایسه با سایر فن کویل ها محبوب تر هستند.
اجزای تشکیل دهنده فن کویل و چگونگی کارکرد آن
یک دستگاه فن کویل سقفی توکار از فن، کویل های سرمایشی و گرمایشی، شیر فلکه و شیر هواگیری تشکیل شده است.
نحوه کارکرد آن ها نیز به دو صورت است:
- فن کویل تنها نقش تامین گرمایش و سرمایش محیط را بر عهده داشته باشد، و تامین هوای تازه و تهویه هوا بر عهده یک سیستم هوارسان مرکزی میباشد تا با کمک کانال های توزیع، هوا در محیط انتشار یابد. در این صورت ترموستات سیستم با خاموش و روشن کردن فن، میزان گرما یا سرمای محیط را تنظیم میکند.
- در روش دوم، علاوه بر تامین گرمایش و سرمایش محیط، نقش تامین هوای تازه و تهویه فضا را نیز بر عهده دارد. در این روش فن از طریق دریچه پشت دستگاه هوای تازه را دریافت کرده و در محیط. پخش میکند. بدیحی است که با بهره مندی از این حالت، در هزینه های مربوط به هوارسان صرفه جویی خواهد شد.
فن کویل های را میتوان از لحاظ نوع گرمایش و سرمایش نیز دسته بندی و بررسی کرد. در این حالت فن کویل سقفی توکار و دیگر مدل های این سیستم را در دو گروه دو لوله و چهار لوله تقسیم بندی میکنیم. نوع دو لوله دارای یک لوله جهت رفت و یک لوله جهت برگشت آب، و نوع چهار لوله دارای دو لوله برای رفت و دو لوله برای برگشت دارد. فن کویل های دو لوله تنها قادرند در یک زمان واحد سرمایش یا گرمایش را تامین سازند، در حالی که فن کویل های چهار لوله به طور همزمان میتوانند آب سرد و آب گرم را وارد کویل های خود کنند. با بهره مندی از این نوع سیستم میتوان بخشی از یک محیط را گرم و بخش دیگر را سرد کرد.
ترموستات فن کویل چیست؟
امکان کنترل دمای محیط از جمله ویژگی های مهم استفاده از سیستم های فن کویل در مقایسه با بخاری و کولر است. روی ترموستات کلید هایی جهت تنظیم سرعت، راه اندازی و تنظیم دمای کاری فن کویل و تعیین فصل وجود دارد.
مزایا و معایب سیستم فن کویل سقفی توکار
- فن کویل فضای کمتری را نسبت به سایر سیستم های بزرگ اشغال میکنند.
- کنترل این سیستم بسیار آسان تر از دیگر تجهیزات گرمایشی و سرمایشی است و هزینه کمتری را نیز به دنبال دارد.
و اما معایب دستگاه
- اکثرا هوای تازه در محیط جریان نداشته و این امر ممکن است سبب کمبود اکسیژن و ایجاد خستگی در ساکنین شود.
- بازدهی کمتر در مقایسه با هوارسان ها از دیگر معایب این سیستم به شمار میرود.
نصب و راه اندازی فن کویل ها به چه صورت است؟
جهت نصب فن کویل ها بسته به نوع آن متفاوت عمل میشود. به طور مثال، فن کویل های سقفی توکار و مدل های کاستی اغلب در ساختمان های مرکزی استفاده میشوند و درون سقف کاذب تعبیه و نصب میگردند. اما فن کویل های زمینی و دیواری همانطور که از نامشان پیداست، روی زمین و دیوار قرار داده میشوند. جهت نصب نهایی دستگاه نیاز به افراد تکنسین میباشد تا تمامی اتصالات به درستی اجرا شود. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر مشخصات محصولات مورد نیاز خود را مطالعه فرمایید و چناچنه سوالی داشتید و همینطور در صورت نیاز به تکنسین با مجموعه ما تماس حاصل فرمایید.
منبع: www.sarmamarket.com